Zeehondenvijver van AquaZoo: een veilige plek voor de waterwereld

Leeuwarden

Een belevingspark met veel waterdieren

Ten oosten van Leeuwarden ligt AquaZoo: een dierentuin gericht op de waterwereld. Jaarlijks ervaren hier meer dan 125.000 bezoekers hoe mooi de waterwereld is. Zij maken kennis met de meest bijzondere dieren die ambassadeurs zijn van hun soortgenoten in de natuur. Momenteel leven er in AquaZoo meer dan 88 diersoorten.

Vanzelfsprekend zet AquaZoo Leeuwarden zich actief in voor het behoud van diersoorten en hun natuurlijk leefgebied. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij.

Beweging èn extra beluchting in de vijvers

AquaZoo was op zoek naar een techniek die de kwaliteit van het water verder zou verbeteren. Kort gezegd wilden zij meer beweging én beluchting in de vijvers. Bij ons zijn ze hiervoor aan het juiste adres.

In het park zijn verschillende waterpartijen aanwezig die elk vragen om een andere aanpak. Daarom hebben we bij elke waterpartij een passende installatie geselecteerd. Inmiddels draaien er installaties in de pelikaanvijver, de apen- en kangoeroevijver.

De zeehondenvijver wordt voorzien van een AUGA MegaFlow Combi installatie: een drijvend aggregaat  bestaande uit een mixer en een beluchter. De mixer brengt het water over een langere afstand in beweging, de beluchter is onder de mixer gepositioneerd en brengt een grote hoeveelheid zuurstof in de volumestroom.

Met een totaalvermogen van slechts 2,6 kW wordt hiermee een werkzone behaald van meer dan 90 meter.

AUGA: dé specialist in het verbeteren van de waterkwaliteit in openbaar water

Stilstaand – en vaak ondiep – water kan een bron van overlast veroorzaken bij stijgende temperaturen. Zuurstofgebrek, overdadige algengroei of stinkend water zijn steeds meer voorkomende problemen in steden, parken, campings en andere recreatieterreinen.

AUGA bouwt propellerpompen in drijvende en vast opgestelde uitvoering. Dit zijn beluchters en mixers in één, die met weinig vermogen grote watermassa’s in beweging brengen en beluchten. De propellerpompen zijn cruciaal voor de verbetering van de waterkwaliteit: het zorgt voor een betere biologische afbraak van organische stoffen in het water èn de zuurstofhuishouding hersteld.

Met de compacte installaties van AUGA worden problemen als algengroei en stinkend water permanent opgelost. Hier zijn niet alleen de bewoners van AquaZoo Leeuwarden erg blij mee, maar wordt de hele onderwaterwereld geholpen!

+31(0)575-468020
info@auga.nl