Waar dienen AUGA MegaFlow propellerpompen voor?

Onze monteur Dinant is trots op z’n recente assemblageklus, weer twee MegaFlow propellerpompen klaar voor gebruik. Maar waar dienen ze voor? 

AUGA MegaFlow Propellerpompen zetten water in beweging. Met slechts 1,5 kW motorvermogen verplaatst elk apparaat zo’n 3000 m3 water per uur! En dat is hard nodig om grote vaak stilstaande waterpartijen in beweging te krijgen. Waarom dat nodig is, leggen we graag uit.

Er is een groeiende berichtgeving over de kwaliteit van openbare wateren, helaas niet altijd in positieve zin. Oorzaken lopen uiteen, maar klimaatverandering eist z’n aandeel hierin. Stijgende temperaturen en hevige stortbuien beïnvloeden de waterkwaliteit en zorgen voor de nodige problemen.

Er bestaat een grote verscheidenheid aan oppervlaktewater, zoals stilstaand en stromend water, zoet, zout en brak water, wateren die wel of niet geïsoleerd zijn en in grootte variërend van kleine sloten tot heel grote meren.

De bovenlaag van stilstaand of slecht doorstromend water warmt snel op als de buitentemperatuur gaat pieken. Vissterfte door zuurstofgebrek, water dat gaat stinken, muggenplagen en overdadige algengroei zijn de meest voorkomende – en steeds weer terugkerende – problemen bij openbare wateren in steden en parken en bij (zwem)water van campings en recreatieterreinen. Die kunnen zelfs te maken krijgen met een zwemverbod als een blauwalgenplaag de kop opsteekt, een uiterst onwenselijke en ongezonde situatie.

In stedelijke omgevingen wordt regenwater wordt nog steeds veelvuldig afgevoerd via het rioleringsstelsel die overbelast raakt bij een flinke stortbui, met als gevolg dat noodoverlopen in werking treden die in openbaar water lozen. Het geloosde regen/rioolwater leidt tot een acute zuurstofdip in het water waarbij vissen massaal het loodje leggen. Bij dergelijke acute situaties moet de brandweer opdraven om met pompen het water in beweging te krijgen voor zuurstofverrijking. Een permanente oplossing om de waterkwaliteit te verbeteren is de betere optie.

De twee MegaFlow propellerpompen die onze monteur met veel plezier heeft samengebouwd, zijn voor een Belgisch project om een enorme vijver in beweging te zetten, die een jaarlijks terugkerend probleem met eendenkroos heeft. De MegaFlow apparaten maken onderdeel uit van een totaalplan om definitief van het hardnekkige kroosprobleem af te komen. Een goede indruk van de enorme waterverplaatsing is in het filmpje te zien, door hier te klikken

 

MegaFlow en MegaFlow-Combi met extra beluchter in werking.

Meer over kroosbestrijding lees je hier.

Herkenbare problemen en wil je ervan af? Neem contact met ons op. 

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl