Gemeenten en waterschappen

Openbare wateren vrijhouden van blauwalgen, stankoverlast of massale vissterfte.

Deze problemen doen zich steeds frequenter voor. Het veranderende klimaat speelt hierin ‘n belangrijke rol. Langdurige warmteperiodes zonder regen of juist hevige stortbuien zorgen voor ellende, maar ook te weinig onderhoud aan stadsvijvers, grachten of recreatieplassen dragen hieraan bij.  Gelukkig hebben wij de oplossing.

Calamiteitenbestrijding of permanente oplossing?

Openbare diensten moeten uitrukken als er een noodsituatie ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan massale vissterfte door plotseling zuurstofgebrek in een vijver. Helaas heeft het leed zich dan al voltrokken. Met blauwalg is het niet anders: in recreatieplassen wordt regelmatig een zwemverbod ingelast. Maar moeten deze problemen niet al veel eerder worden aangepakt?

Het probleem voorkomen, dát is de oplossing!

Het probleem moet niet worden opgelost, maar worden voorkomen! De draagkracht van een vijver wordt verhoogd door stroming te creëren en het toevoegen van zuurstof.

Beweging en beluchting van water is cruciaal voor de verbetering van de waterkwaliteit, draagt bij aan een betere biologische afbraak van organische stoffen in het water én verbetert de zuurstofhuishouding.

Hiervoor bouwt AUGA aerators en mixers. Deze propellerpompen – in drijvende of vast opgestelde uitvoeringen – kunnen met weinig vermogen grote watermassa’s in beweging brengen én beluchten.

Met permanent opgestelde apparaten die al vroeg in het jaar in werking gaan, houd je de waterkwaliteit in balans. Het is zelfs niet nodig om de apparaten continue in werking te houden. Een duurzame oplossing dus.

Gewoon bij AUGA op de plank

Geen ingewikkelde apparaten, maar compacte aggregaten die weinig stroom verbruiken en snel geplaatst kunnen worden. Ze zijn beschikbaar in vele capaciteiten en meestal op voorraad.

Projectbegeleiding? Vanzelfsprekend!

Omdat elke waterpartij weer anders is, voeren we eerst een locatiecheck uit. Zo weten we zeker dat de offerte en de praktijk volledig op elkaar zijn afgestemd.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Kenmerken
  • Calamiteitenbestrijding bij algenexplosies, stankoverlast en vissterfte
  • Verbetering van de zuurstofhuishouding
  • Waterkwaliteit in balans brengen

Wil je weten wat AUGA voor Gemeenten en waterschappen kan betekenen?

Neem contact op Meer informatie
+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl