Helder vijverwater

Elke vijverliefhebber heeft graag helder water in zijn vijver. Als alles in orde is zorgen het vijverfilter, de planten en de micro-organismen er samen voor dat afvalstoffen volledig worden verwerkt, met als resultaat kraakhelder water.

Niet altijd vanzelfsprekend

Minder gelukkig word je van water dat bruin of groen ziet. Dan is het zaak vast te stellen waardoor dit veroorzaakt wordt en in te grijpen. De kleuring kan veroorzaakt worden door kleine zwevende vuildeeltjes en/of door de aanwezigheid van zweefalgen.

Die toestand kan tijdelijk zijn en te maken hebben met minder gunstige weersomstandigheden zoals onweer of langdurige regen, het troebele water wordt dan vanzelf weer helder na een tijdje. Anderzijds kan dit ook te maken hebben met een onevenwichtige waterkwaliteit in de vijver, die moet dan gecorrigeerd worden.

De natuur een handje helpen

Voeg voor het verkrijgen van helder water meer planten toe aan de vijver, zeker een aantal drijfbladplanten. Dat kan tijdens het hele groeiseizoen, dus in de praktijk van april tot augustus. Met een goed werkend vijverfilter kun je alle vuil uit de vijver filteren.

Drukfilters zijn hiervoor prachtige en compacte oplossingen, die bovendien uitgevoerd zijn met een elektrisch aangedreven reinigingsfunctie, of zelfs automatisch via een APP. Bovendien is in deze filters een UV-c apparaat ingebouwd die groene zweefalgen vernietigen, 2 functies in één systeem.

Om het water door een vijverfilter te laten stromen, heb je een vijverpomp nodig die geschikt is om vervuild vijverwater te verpompen, deze zijn voorzien van een open waaier en pompen grove vuildeeltjes met het water mee naar het filter, zonder dat de pomp verstopt kan raken.

Kristalhelder water is zoveel leuker èn gemakkelijk te realiseren.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl