Vijver of bassin ijsvrij houden?

Vijver of bassin ijsvrij houden? Met drijvende mixers van AUGA!

Stilstaand water kan een bron van overlast veroorzaken. Niet alleen bij stijgende temperaturen, maar ook als het vriest! De oplossing is niet ingewikkeld: door water te bewegen kun je een vijver vorstvrij houden. Hoe dat precies werkt? Dat leggen we je uit.

Stilstaand water bevriest snel in de winter en dat is niet altijd wenselijk. Industrieën moeten immers altijd hun opslagwater kunnen gebruiken voor hun productieproces. Maar ook water in retentievijvers bij bedrijvenparken – die als blusvijver door de brandweer zijn aangewezen – moeten open blijven om altijd snel water op te kunnen pompen bij brand.

AUGA drijvende mixers houden vijvers altijd ijsvrij

Water in beweging brengen: dát is precies wat onze mixers doen. De grote propellers brengen een enorme hoeveelheid water over een grote afstand in beweging. Een MegaFlow 150 verplaatst geruisloos zo’n 3000 m3 water per uur met slechts 1,5 kW motorvermogen. Een bassin of vijver vorstvrij houden doet een MegaFlow ‘op z’n sloffen’.

Benieuwd hoe gemakkelijk een MegaFlow zijn werk doet? Bekijk hier het filmpje.

Stilstaand water bewegen in ieder seizoen

Natuurlijk beschikt AUGA ook over kleinere mixers én beluchters, die naast mixen het water ook met zuurstof verrijken in vijvers en kleine meertjes. Deze combi’s zijn praktisch jaarrond inzetbaar bij alle seizoens-extremen.

Wil je meer lezen over vitaliseren van water, bekijk hier onze brochure.

Heb je vragen over het vorstvrij houden van een vijver of bassin, of een ander probleem met waterkwaliteit? Laat het ons weten, we helpen je graag.

Neem contact met ons op.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl