Energiezuinige vijverpompen

Een pomp is het hart van elke vijver, zonder pomp staat alles stil. Dag en nacht in bedrijf onder de meest wisselende omstandigheden èn prestaties leveren tegen een uiterst laag stroomverbruik. Een goede vijverpomp is daarvoor gemaakt.

Droog of natopstelling

Hoewel veel pompen nog steeds in de vijver worden geplaatst, verhuist de techniek steeds meer naar een filterput buiten de vijver. Niet alleen mooier, maar ook erg gemakkelijk voor onderhoud en zelfs wettelijk verplicht bij zwemvijvers.

De put wordt ingegraven, omdat het water moet toelopen naar de pomp en eventueel geplaatst filter. Alles uit het zicht, het vijverproject wordt er alleen maar mooier van. Onze vijverpompen zijn allemaal geschikt voor zowel gebruik onder water als erbuiten; echte multifunctionals dus.

Filterpomp

Een filterpomp verpompt vuil water naar een filtersysteem. Filterpompen zijn daarom voorzien van een open waaier die de vuildeeltjes verpompen, zonder dat de pomp verstopt raakt èn van een grote behuizing met veel doorlaten; vuil kan erdoor, vissen niet.

Als de pomp in droogopstelling wordt geplaatst, wordt een zuigkorf op de wanddoorvoer geplaatst die het water via een aanvoerleiding naar de pomp brengt.

Filterpompen werken dag en nacht, de keuze voor een energiezuinige en degelijke pomp ligt hier voor de hand, de stroomkosten kunnen immers behoorlijk oplopen op jaarbasis.  Met een regelbare pomp kun je bovendien ècht stroom besparen, je stemt de capaciteit af op het seizoen, omdat filtersystemen in najaar en winter minder intensief behoeven te werken als in het warme zomerseizoen.

De keuze van het pomptype hangt volledig af van o.a. het vijvertype, (b.v. siervijver, koi-vijver, zwemvijver) het toegepaste filter en de vijverinhoud. Een goed advies door een vijverspecialist voor zowel pomp als filter wordt sterk aanbevolen.

Fonteinpomp

De functie van een fonteinpomp is echt anders als een filterpomp. Een fonteinpomp is een schoonwaterpomp en levert meer druk om de gewenste fonteinhoogte te kunnen halen. De behuizing of zuigkorf van de pomp is fijnmazig om te voorkomen dat pomp èn fonteinkop verstopt kunnen raken.

Watervalpomp

Er zijn vele vormen van watervallen mogelijk; natuurlijk gevormde waterlopen, formele watervalschalen, brede, smalle en hoge.

Vaak wordt tussen pomp en waterval ook een drukfilter geplaatst, zodat één pomp 2 functies verzorgt. De pomp moet dan wel continue in werking blijven, om het filtratieproces niet te verstoren, de waterval blijft dan ook in werking.

Voor een waterval heb je veel watervolume nodig, het water moet bovendien omhoog gebracht worden naar de waterval èn in veel gevallen door een vijverfilter stromen. Hiervoor worden de grotere modellen filterpompen toegepast, die bovendien regelbaar zijn in capaciteit, zodat je precies kunt afstemmen op de behoefte.

Bepaal zelf capaciteit èn stroomverbruik

Onze regelbare pompen zijn voorzien van uiterst efficiënte motoren, waarvan het stroomverbruik al erg laag ligt. Met de bijbehorende controller kan bovendien de capaciteit naar wens gewijzigd worden en daarmee het stroomverbruik ook. Energie besparen èn geld besparen! Met de keuzetabel voor vijverpompen helpen we je op weg!

 

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl