AUGA al 34 jaar actief in de vijvermarkt

Een flashback naar het begin.

Het is 1988. Messner Nederland wordt opgericht als dochteronderneming van het Duitse merk Messner.

Ton Fontijn werkte al vele jaren in de pompenbranche en gaat de uitdaging aan met Ernst Günther Messner, om samen vijverpompen te ontwikkelen en te produceren. De series P en de latere MPF zijn het eerste resultaat en die laatste serie is nog steeds in het programma!

Binnen 5 jaar groeit Messner Nederland tot marktleider in de vijverbranche.

In de jaren negentig wordt gestart met eigen ontwikkelingen. Historisch zijn de polyester meerkamer-filters, waarvan er duizenden zijn geleverd in binnen- en buitenland. Messner Nederland wordt zelfstandig, met Ton Fontijn als eigenaar.

Om aan de vraag naar goedkopere producten voor tuincentra te beantwoorden, wordt een B-lijn gestart onder de naam Vivaria, met export naar België en Frankrijk. De betreffende bedrijven zijn voor hun landen importeur van het merk Messner, er wordt samengewerkt om een breder gamma producten op de markt te brengen.

De missie is in feite toen al bepaald: Professionele producten voor de gespecialiseerde afnemers en Vivaria voor de winkelbedrijven die niet gespecialiseerd zijn op vijvergebied.

Een sprong naar de jaren 2000.

Nederland gaat van start met het ontwikkelen en bouwen van technische installaties, zoals fonteinen en beluchters. Het merk Vivaria loopt – na vele mooie jaren – ten einde. De professionele markt heeft alle aandacht nodig, bovendien vinden inkooporganisaties zelf de weg voor goedkope producten naar opkomend China.

2013, het jaar van de verandering voor Messner in Nederland.

De opkomst van goedkope Chinese vijverproducten en de bankencrisis – die diep snijdt in consumentenuitgaven – dwingen ons keuzes te maken; door blijven gaan om zowel de goedkope hobbymarkt als de professionele markt te blijven bedienen, of verder specialiseren.

We kiezen voor het laatste en besluiten onze firmanaam te veranderen van Messner Nederland in AUGA, (Spaans dialect voor “water”). We nemen afscheid van de goedkope hobbymarkt, de pijlen worden gericht op specialisme, vakkennis en verdere productontwikkeling.

De reden van de naamsverandering is simpel, klanten denken dat alle productontwikkelingen uit Duitsland komen – wat dus niet klopt – en we hebben een merk nodig om onze eigen identiteit te ontwikkelen. AUGA is geboren, maar wel met een enorm opgebouwde ervaring achter de rug.

Natuurlijk blijft Messner het Duitse A-merk – welke wij al vanaf het begin ondersteunen – een belangrijke productgroep voor ons bedrijf.

AUGA ontwikkelt nu zelf specifieke producten voor de markt. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van de ontwikkelingssnelheid van onze producenten.

Aan de vooravond van 2023…

Met de introductie van de nieuwe generatie energiezuinige vijverpompen E serie, de nieuwe drukfilters VarioPress Pro-E voor komend seizoen, is de programmabasis compleet vernieuwd.

VarioPress Pro E 35 VarioPress Pro E 55

 

 

 

 

 

 

 

VarioPress Pro-E  drukfilters; de nieuwe generatie voor 2023.

Voor de zwemvijvermarkt leveren we al jaren componenten en systemen, die we zelf ontwerpen en samenbouwen. Complete techniekputten voor (zwem)vijvers waren een logische vervolgstap, die AUGA aan de aanleggers levert en technisch begeleidt.

Nieuwe techniekputten en 12 V pomp/filtersystemen worden momenteel voorbereid voor het nieuwe seizoen, daarmee spelen we in op de toenemende vraag naar complete en compacte systemen.

AquaTec B 20S

 

AquaTec B 20S

 

 

 

 

 

 

Compacte techniekputten tot 30 m3 doorstroming per uur, gereed voor het nieuwe seizoen 2023.

 

Collega Marcello Frittitta begeleidt samen met onze Belgische partner Dirk Verachtert de markt in België, waarbij uitlevering en facturering van orders direct vanuit onze Nederlandse vestiging plaatsvinden.

We verheugen ons op langdurige samenwerking met de Belgische specialisten en blijven ons focussen op verdere specialisatie binnen de technische watermarkt.

Sluit u bij ons aan? Wij verheugen ons op samenwerking met u!

 

Ja, we willen graag samenwerken, neem contact met ons op.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl