AUGA Energie SmileyMet de sterk gestegen energiekosten is het nu meer dan de moeite waard om aandacht te besteden aan pompen voor vijvers en zwemvijvers. Moeten ze nu wel of niet continue in bedrijf zijn, kan het zuiniger, mogen ze ook uitgezet worden?

AUGA heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in efficiëntere pompentechniek. Het is de moeite zeker waard om bestaande pompen te checken op stroomverbruik. Vervanging voor een nieuwe, energiezuinige pomp kan zich met de huidige energieprijzen snel terugverdienen.

We leggen onze serie pompen met energiezuinige motoren graag even uit:

AquaFlow® E pompen: niet regelbaar, wel energiezuinig

Het toerental is bij deze pompen niet regelbaar, maar de pomp is wel uiterst efficiënt gebouwd met een zo laag mogelijk stroomverbruik. Er zijn genoeg situaties waarbij pompen altijd op gelijke capaciteit blijven lopen, zoals watervallen, beeklopen en waterornamenten.

VarioFlow® E: pompen met energiemanagement

Het toerental van de VarioFlow® E pompen is regelbaar met de meegeleverde VarioControl® besturingskast.

De gewenste capaciteit kan exact op de behoefte en het seizoen afgestemd worden, daarmee bespaar je op slimme wijze direct op de stroomkosten.

Wanneer terug regelen?

Biologisch werkende filtersystemen hebben continue doorstromend water nodig om optimaal te kunnen functioneren.

In warme periodes is een hogere doorstroming nodig, terwijl in de koudere periodes de pompcapaciteit omlaag kan, waarmee het stroomverbruik afneemt en dat is precies waar de besparing bereikt wordt!

Het verschil in stroomverbruik is goed af te lezen in onderstaande grafiek.

Als de pomp in maximum positie staat (100) is het stroomverbruik 175 W per uur, gelijk aan de niet regelbare AquaFlow® E pomp.

Als het toerental wordt verlaagd, neemt het stroomverbruik direct af. Bij positie 50 nog 115 Watt en bij positie 10 nog slechts 63 Watt per uur!

De pomp instellen op de seizoenen tussen positie 100 en positie 10 levert bij continue gebruik al snel een voordeel op van € 300 of meer op de energierekening, gebaseerd op de huidige stroomkosten!

De investering in een VarioFlow® E pomp verdient zich snel terug en is een zinvolle investering.

Het is nu meer dan ooit de moeite waard om aandacht te besteden aan het energieverbruik van de apparaten in een (zwem)vijver! Neem contact met ons op, wij helpen je verder met jouw vragen.

 

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl