Project met RGB LED schijnwerpers uitgelicht

11 nov 2015

Een drijvende “eye catcher”, liefst 50 meter hoog en voor zover bekend de hoogste fontein van Nederland.

In recreatieplas de Binnenschelde in Bergen op Zoom ligt al een tijdje een prachtige fontein, maar deze mag best nog even extra in het licht worden gezet. De fontein is gebouwd door Fontis Watertechniek uit Oud-Beyerland en maar liefst 50 meter hoog.

Eelke Berends van Fontis vond het ook een mooi en bijzonder project:”Deze volstraal fontein wordt met 2 frequentie geregelde pompen van elk 15 kW aangestuurd. De gehele installatie is volledig uit RVS 316 vervaardigd omdat de waterkwaliteit dit vereist en een lange levensduur natuurlijk vanzelfsprekend moet zijn. Om alle kabels veilig te leggen, is een 200 meter lange onderwaterboring uitgevoerd door De Lange uit Vroomshoop, gespecialiseerd in ondergrondse infrastructurele werken zoals kabel- en leidingwerk. De kabels zijn door een 100mm thyleenleiding getrokken.”

AUGA leverde, als importeur van Fontana in Nederland, 6 RGB LED schijnwerpers met een totaal vermogen van slechts 240 Watt. Deze waren nodig om er een waar kleurenfestijn van te maken, met oneindig veel kleurenvariaties, die bovendien in staat zijn om de gehele fonteinstraal uit te lichten. Een opmerkelijke prestatie ten opzichte van het zeer geringe stroomverbruik.

Nederland krijgt weer wat meer kleur met deze prachtige fontein!

Het (RGB) LED-schijnwerper programma van AUGA is omvangrijk. De FONTANA “Smartled” schijnwerpers worden met name toegepast als erg hoge eisen gesteld worden aan de verlichting. Ze zijn dan ook vooral terug te vinden in diverse publieke en bedrijfsmatige projecten. De hogere prijs betaalt zich terug in de extreem lange levensduur en het hoge rendement, die deze schijnwerpers genereren.

AUGA produceert ook zelf (RGB) LED-schijnwerpers, uitgevoerd met Cree® Ledmodules uit de U.S.A., de top op het gebied van Ledtechnologie. De behuizing van de AUGA schijnwerpers is vervaardigd uit glasvezel versterkt kunststof. De prijzen van deze verlichting zijn daarmee bereikbaar geworden voor een breed publiek, waarbij kwaliteit en laag stroomverbruik onverminderd van kracht blijven.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl