Stilstaand, opwarmend water in grote vijvers zorgt voor jaarlijks terugkerende problemen

15 aug 2022

Stilstaand – en meestal ondiep – water is regelmatig een bron van overlast bij stijgende temperaturen. Zuurstofgebrek, overdadige algengroei, stinkend water en blauwalgen zijn steeds meer voorkomende problemen in steden, parken, campings en andere recreatieterreinen. Ook opslagwater voor industrie en kassenbouw wordt geconfronteerd met dezelfde problemen. Daar hebben we uitstekende oplossingen voor!

AUGA is dé specialist in het verbeteren van de waterkwaliteit

Beweging en beluchting van water is cruciaal voor de verbetering van de waterkwaliteit, draagt bij aan een betere biologische afbraak van organische stoffen in het water èn verbetert de zuurstofhuishouding.

Door waterlagen te mixen en zuurstof toe te voegen, wordt de waterkwaliteit aanzienlijk verbeterd, vindt temperatuurreductie plaats en krijgen algen niet de kans zich verder te ontwikkelen.

Hiervoor bouwt AUGA aerators en mixers.

AUGA Beluchter Combi Mixer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze propellerpompen – in drijvende of vast opgestelde uitvoeringen – kunnen met weinig vermogen grote watermassa’s in beweging brengen èn beluchten.

Met permanent opgestelde apparaten die al vroeg in het jaar in werking gaan, houd je de waterkwaliteit in balans. Het is zelfs niet nodig om de apparaten continue in werking te houden.

Ook problemen met de waterkwaliteit in jouw vijver, bassin, gracht of wateropslag?

Neem contact met ons op.

Onze brochure kun je hier inzien en downloaden.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl