Thijs Janssen en Guus Kanters winnaars nationale wedstrijd tuinaanleg 2020

21 feb 2020

Team Helicon uit Nijmegen (met Thijs Janssen en Guus Kanters) werd afgelopen weekend de winnaar van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Tweede werd het team van Zone.college uit Zwolle en de derde plek was voor team Zone.college uit Almelo. Team Helicon uit Boxtel werd vierde.
In september 2020 zullen Thijs en Guus van Team Helicon Nijmegen de nationale titel ‘beste hovenier’ verdedigen tijdens EuroSkills in Graz (Oostenrijk).

Tijdens de wedstrijd afgelopen weekend kregen de verschillende teams pittige technische uitdagingen met de opdracht voor ‘n tuin van 25 m2 met hoge bergen, klaterende beken, gletsjer keien en Oostenrijkse dennen. Dit alles met een knipoog naar het Europese Kampioenschap van dit jaar in Oostenrijk.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra, mede mogelijk gemaakt door diverse andere partijen. AUGA amazing water stelde voor de 4 deelnemersgroepen vijverpompen beschikbaar waarmee de verplaatsing van water voor klaterende beken zorgde terwijl Ecolan de deelnemers van vijverfolie voorzag.

Doel van deze wedstrijd is om meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier veelzijdig en interessant is.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl