Een spiegelvijver is een vijver die zo helder is dat het oppervlak lijkt op een spiegel.

Het is een prachtig gezicht om te zien, vooral als je er langs loopt op een zonnige dag en je ziet de reflectie van de bomen en de lucht erin (de omgeving wordt op ’n unieke manier weerspiegeld). Een spiegelvijver zorgt voor een minimalistische uitstraling die perfect past bij zowel privétuinen als bedrijfsgebouwen.

Een belangrijk aspect van een spiegelvijver is de eventuele plantkeuze. Je wilt planten die het water schoon houden en de algen in bedwang houden. Waterplanten zoals waterlelies, krabbenscheer en fonteinkruid zijn uitstekende opties. Deze planten helpen niet alleen om het water schoon te houden, maar ze voegen ook nog eens kleur en textuur toe aan de vijver.

Een spiegelvijver kan ook worden gebruikt als een thuis voor vissen en andere waterdieren. Koi karpers en goudvissen zijn populaire opties, maar zorg ervoor dat je niet teveel vissen in de vijver plaatst, omdat dit kan leiden tot overbevolking en een ongezonde leefomgeving voor de vissen.

Om de schoonheid van een spiegelvijver te behouden, is helder water essentieel. Vervuiling en groen water kunnen het effect van de spiegelvijver verstoren en afbreuk doen aan de visuele impact. Het gebruik van een drukfilter met een geschikt UV-c apparaat kan ervoor zorgen dat het water helder blijft en vrij van vervuiling. Onderhoud is zeer belangrijk voor het behouden van een heldere, mooie spiegelvijver. Test het water regelmatig op pH-waarde, nitriet en nitraat, en om het water te verversen indien nodig. Verwijder ook regelmatig bladeren en ander vuil dat zich op de bodem van de vijver verzamelt. Als er toch vuil op de bodem van de vijver blijft liggen, is een vijverstofzuiger een handige oplossing om dit snel en eenvoudig te verwijderen

Een spiegelvijver heeft als voordeel dat de installatiekosten beperkt zijn. Door zijn formele vormgeving kan hij in vrijwel elke tuin worden geïntegreerd, waardoor het een populaire keuze is onder tuinliefhebbers en landschapsarchitecten.

Kortom, een spiegelvijver is een prachtig waterobject dat kan dienen als een kunstwerk in elke tuin of bij elk bedrijfsgebouw (een echte eyecather)  Een spiegelvijver kan daarom een perfecte keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een waterobject dat zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.

AUGA helpt je met een gedegen advies en de juiste UV-c filter.

We werken samen met Ecolan®, topkwaliteit vijverfolie en R. Moerings b.v. waterplantenkwekerij voor een sluitend vijveradvies met professionele oplossingen voor waterprojecten.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl