Voorkom blauwalg, stank en vissterfte in openbare wateren

In toenemende mate ervaren we problemen zoals blauwalgen, stankoverlast en massale vissterfte in openbare wateren. Het veranderende klimaat draagt hieraan bij, met langdurige hittegolven en hevige regenval die voor ellende zorgen. Gebrek aan onderhoud aan stadsvijvers, grachten en recreatieplassen draagt ook bij aan deze problematiek. Gelukkig bieden wij een oplossing.

Calamiteitenbestrijding of structurele aanpak?

Openbare instanties moeten ingrijpen wanneer zich noodsituaties voordoen, zoals plotselinge vissterfte door zuurstofgebrek in vijvers. Maar op dat moment is het leed al geschied. Hetzelfde geldt voor blauwalgen, waarvoor regelmatig zwemverboden worden ingesteld. Zouden we deze problemen niet preventief moeten aanpakken?

Voorkomen is beter dan genezen!

Het probleem moet niet worden opgelost, maar voorkomen! Door stroming te creëren en zuurstof toe te voegen, kan de draagkracht van een vijver worden verhoogd. Beweging en beluchting van water zijn cruciaal voor het verbeteren van de waterkwaliteit, dragen bij aan een betere afbraak van organische stoffen en verbeteren de zuurstofniveaus. AUGA biedt hiervoor aerators en mixers aan. Deze propellerpompen, in drijvende of vaste uitvoeringen, kunnen met weinig energie grote watermassa’s in beweging brengen en beluchten. Door permanente installatie van deze apparaten, die al vroeg in het jaar actief zijn, blijft de waterkwaliteit in balans. En het is zelfs niet nodig om de apparaten continu te laten draaien. Een duurzame oplossing dus.

AUGA: eenvoudig en effectief

Geen complexe apparaten, maar compacte aggregaten die weinig stroom verbruiken en snel kunnen worden geplaatst. Ze zijn beschikbaar in verschillende capaciteiten en meestal direct leverbaar.

Projectbegeleiding op maat

Omdat elke waterpartij uniek is, voeren we eerst een locatieonderzoek uit om ervoor te zorgen dat onze offerte perfect aansluit bij de praktijksituatie.

Een voorbeeld uit de praktijk:

 

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl