Je gasten bepalen of jouw recreatiepark voldoet aan hun verwachtingen en of ze terug willen komen. Maar wat als de slechte waterkwaliteit van jouw recreatieplas een slechte beleving bij de gasten veroorzaakt?   

De oorzaken van een slechte waterkwaliteit zijn uiteenlopend. Lees verder voor verschillende oorzaken en oplossingen om je waterkwaliteit te verbeteren.  

Zwemverbod door blauwalgen in recreatieplas

Blauwalgen duiken steeds eerder en langer op, langdurige warmteperiodes zijn hier een belangrijke oorzaak van en die komen steeds frequenter voor.  

Zwemmen in water met blauwalg heeft vervelende gevolgen. Recreanten krijgen last van een jeukende, geïrriteerde en branderige huid of ogen. En krijg je tijdens het zwemmen water binnen? Dan krijg je mogelijk ook last van misselijkheid, buikkrampen, overgeven en diarree. 

Recreatieplassen zijn vaak het pareltje van jouw recreatiepark. Hier komen jouw gasten echt tot rust. Het laatste wat jij wil is een zwemverbod door blauwalg. Wij vertellen je graag meer over hoe je blauwalg kunt bestrijden of voorkomen.

Stankoverlast in jouw recreatieplas 

Klachten over stank wanneer jouw gasten op het terras genieten van een drankje? Stilstaand water of blauwalgen in het water kunnen de oorzaak zijn. Maak je geen zorgen; er zijn genoeg oplossingen om dit te bestrijden.  

Blauwalgen, muggen en stilstaand water in je recreatieplas veroorzaken stank en kunnen zelfs voor een zwemverbod zorgen. Er is standaard één ding wat duidelijk is bij al dit soort recreatieplassen: de waterkwaliteit is niet op orde. 

LEES meer over OPLOSSINGEN VOOR ZWEMVERBOD DOOR BLAUWALG

 

De oorzaken van deze slechtere waterkwaliteit leggen we je hieronder uit. 

Stank door stilstaand water in je recreatieplas

Stank ontstaat door stilstaand water dat in de zomer sterk opwarmt en een zuurstofdip in het water kan veroorzaken, die tot massale vissterfte kan leiden.   

Overlast door muggenplaag

Muggen leggen hun eieren graag in stilstaand of langzaam stromend water. Een grote hoeveelheid muggen kan invloed hebben op recreatieve gasten. Jouw gasten blijven weg om jeuk, roodheid en irritatie van muggensteken te voorkomen. 

Gasten komen niet meer picknicken, zwemmen of zonnen op het terras aan het water. Een bezoekers- en omzetdaling is mogelijk het gevolg. 

 

Stankoverlast door blauwalgen

Gasten komen niet alleen naar jouw recreatieplas voor een frisse duik, maar ook om te genieten van een hapje en een drankje op het terras, met uitzicht op de prachtige recreatieplas.   

Blauwalgen kunnen roet in het eten gooien. Een blauwalgenplaag leidt tot een onaangename geur en op het wateroppervlak ontstaat een groene of bruine laag. Geen prettige omstandigheden om ontspannen te zitten voor de terrasbezoekers. 

Wil jij de onaangename aanblik en geur in je recreatieplas voorkomen? Lees dan hieronder verder welke oplossingen wij bieden. 

LEES MEER over OPLOSSINGEN tegen stank en muggenplagen

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl