De magie van een plonsplas.

Stel je een prachtige recreatieplas voor, omringd door weelderig groen en gevuld met kristalhelder water. Het lijkt op een natuurlijke oase, maar achter de schermen gaat een geavanceerd systeem schuil dat ervoor zorgt dat dit water altijd schoon en veilig is om in te zwemmen. Dat is de magie van de “plonsplas”.

Een paradijs voor de jeugd.

De plonsplas is niet alleen een plek om te zwemmen; het is een waar speelparadijs voor de jeugd, vooral in de zomer. Hier vind je talloze natuurlijke speelattributen die kinderen en jongeren uitdagen en vermaken.

 

Wat de plonsplas onderscheidt van gewone recreatieplassen is het gebruik van een EPDM afdichting. Deze afdichting zorgt ervoor dat het waterniveau in de plas niet afhankelijk is van de grondwaterstand. Dit betekent dat, ongeacht de omstandigheden, de plas altijd kan worden bijgevuld en gehandhaafd op het gewenste niveau. Het is ook niet vatbaar voor schommelingen in de kwaliteit van het grondwater, waardoor de waterkwaliteit consistent hoog blijft.

Wat de plonsplas nog specialer maakt, is het gebruik van natuurlijke waterzuivering. Een groot helofytenfilter, bestaande uit bacteriën en planten, zuivert het water op natuurlijke wijze. Dit betekent dat schadelijke stoffen en micro-organismen worden verwijderd voordat het water in de plas wordt teruggevoerd. Het resultaat is kristalhelder water dat zowel veilig als milieuvriendelijk is.

Hoewel de natuurlijke zuivering een cruciale rol speelt, wordt het systeem ondersteund door mechanische filters. Een boogzeef en skimmers zorgen ervoor dat drijvend vuil zoals bladeren en takken zoveel mogelijk wordt verwijderd voordat het naar de bodem kan afzinken. Dit voorkomt ophoping van vuil en helpt de waterkwaliteit op peil te houden.

Om de kwaliteit van het water verder te waarborgen, wordt UV-c-technologie toegepast. Dit systeem zorgt ervoor dat al het water dat passeert wordt gedesinfecteerd.

 

De plonsplas is een duurzame en mooie zwemvijver waar mens en natuur in harmonie samenkomen. Het is de ideale plek voor een unieke zwemervaring met stabiel waterpeil en hoogwaardige waterkwaliteit.

 

AUGA helpt je met een gedegen advies.

We werken samen met Ecolan® (topkwaliteit vijverfolie) en R. Moerings b.v. (waterplantenkwekerij) voor een sluitend vijveradvies met professionele oplossingen voor waterprojecten.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl