Industriepompen voor een groot zwemvijverproject

1 nov 2019

Soms is een vijverproject dermate groot dat de inzet van gebruikelijke vijverpompen niet meer toereikend is.

Dat was het geval bij een groot openbaar zwemvijverproject, met lange persleidingen. AUGA kreeg de opdracht om hiervoor 2 pompen te leveren, met een capaciteit van 40 m3 per uur bij een werkdruk van 5,5 m per pomp.

IN-LINE pompen; plaatsbesparend

AUGA selecteerde z.g. “IN-LINE” droog opgestelde industriële pompen; de zuig- en persaansluiting staan in lijn met de zuig- en persleiding, erg gemakkelijk in te bouwen èn plaatsbesparend.

De pompen zijn voorzien van fluisterstille motoren met een maximum toerental van 1450 rpm en een motorvermogen slechts 1,1 kW.

De frequentieregelaars bouwde AUGA zelf op de pompen, toerental en stroomverbruik worden hiermee aangepast om de gewenste capaciteit af te stemmen op het seizoen, de bediening geschiedt handmatig via de meegeleverde controllers.

In tegenstelling tot de verwachting, valt de aanschafprijs erg gunstig uit, omdat het serieproducten betreft die in grote aantallen geproduceerd worden voor industriële toepassingen.

AUGA is specialist in pompentechniek

Pompentechniek uit de industrie benutten we voor oplossingen binnen ons werkgebied, omdat we altijd streven naar de meest efficiënte toepassing bij elk project.

Heb je een groter waterproject ? Vraag geheel vrijblijvend advies en offerte bij ons aan.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl