Waterkwaliteit bewoners AquaZoo aanzienlijk verbeterd

Leeuwarden

Beweging èn extra beluchting in de vijvers

AquaZoo was op zoek naar een techniek die de kwaliteit van het water verder zou verbeteren. Kort gezegd wilden zij meer beweging én beluchting in de vijvers.

In het park zijn verschillende waterpartijen aanwezig die elk vragen om een andere aanpak. Daarom hebben we bij elke waterpartij een passende installatie geselecteerd.

De zeehondenvijver bijvoorbeeld is voorzien van een AUGA MegaFlow Combi installatie: een drijvend aggregaat bestaande uit een mixer en een beluchter. De mixer brengt het water over een langere afstand in beweging, de beluchter is onder de mixer gepositioneerd en brengt een grote hoeveelheid zuurstof in de volumestroom.

Met een totaalvermogen van slechts 2,6 kW wordt hiermee een werkzone behaald van meer dan 90 meter.  Ten tijde van de filmopname stond de installatie uit, omdat er jongen geboren waren. We mochten de MegaFlow even in werking zetten, het resultaat is direct waarneembaar.

Met de compacte installaties van AUGA worden problemen als algengroei en stinkend water permanent opgelost. Hier zijn niet alleen de dieren van AquaZoo erg blij mee, maar wordt de hele onderwaterwereld geholpen!

AUGA: dé specialist in het verbeteren van de waterkwaliteit in openbaar water

Stilstaand – en vaak ondiep – water kan een bron van overlast veroorzaken bij stijgende temperaturen. Zuurstofgebrek, overdadige algengroei of stinkend water zijn steeds meer voorkomende problemen in steden, parken, campings en andere recreatieterreinen.

AUGA bouwt propellerpompen in drijvende en vast opgestelde uitvoering. Dit zijn beluchters en mixers in één, die met weinig vermogen grote watermassa’s in beweging brengen en beluchten. De propellerpompen zijn cruciaal voor de verbetering van de waterkwaliteit: het zorgt voor een betere biologische afbraak van organische stoffen in het water èn de zuurstofhuishouding hersteld.

Wil je meer informatie over beluchters, neem dan contact met ons op.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl