Een heldere vijver, dat wil toch iedereen in de tuin? 

Velp

Een glasheldere vijver, dat is dé wens van iedere vijverliefhebber. Een natuurlijke zuivering met alleen waterplanten heeft de voorkeur, maar werkt helaas niet altijd. Techniek ondersteuning kan dan dé oplossing bieden.

Altijd genieten van een kraakheldere vijver

Deze mooi aangelegde vijver is ontstaan in samenwerking met Hoveniersbedrijf Harry Esselink uit De Heurne, gelegen in de Gelderse Achterhoek. Het water in deze vijver wordt biologisch gezuiverd. Dit wil zeggen dat een klein gedeelte van de vijver wordt gebruikt als helofytenfilter: wat een duur woord is voor natuurlijke filtratie met waterplanten en substraat.

Het helofytenfilter is, in verhouding tot de vijver, klein uitgevoerd. Daarom is er gekozen voor techniek ondersteuning met een filterput van AUGA. Deze filterput is onopvallend in de tuin verwerkt.

Hoe het werkt?

Om het vijverwater via het helofytenfilter doorlopend te laten circuleren, zit er in de filterput een circulatiepomp verwerkt. Daarnaast is er een 2e pomp die de waterloop in de muur bedient. Terwijl pomp 2 niet altijd aanstaat, is het de filterpomp die continue doorpompt. Alleen op deze manier blijft de biologische zuivering in stand.

Groene soep de baas blijven

We zien het steeds vaker: zweefalgen die zich tijdens warme zomerdagen razendsnel ontwikkelen en zo het water veranderen in een groene soep. Het is niet per se een bedreiging voor de kwaliteit van het water, maar het ziet er wel onsmakelijk uit. Om dit te voorkomen is in de filterput een UV-c apparaat gebouwd die de algen vernietigd. Hierdoor kan er ook op warme dagen genoten worden van mooi, helder water.

Kant-en-klare techniek met “all-in” garantie op het hele systeem

Het aanleggen van een vijver wordt een stuk gemakkelijker met de compleet voorbereide filterputten van AUGA. Het is alleen nog maar een kwestie van leidingen en stroom aansluiten.

De uniforme garantie op het gehele systeem is een extra argument om voor een complete filterput van AUGA te kiezen, de eigen servicedienst van AUGA komt in actie mocht er onverhoopt een calamiteit optreden.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl