Grachten Sneek voorzien van bewegend water en kleurrijke verlichting

Sneek

Zeg je Sneek dan denk je al gauw aan de Sneekweek. Dit gigantische watersportevenement – met jaarlijks 1.000 deelnemende schepen en ruim 100.000 bezoekers – zette de stad wereldwijd op de kaart. Maar Sneek heeft meer te bieden. Veel meer. Het prachtige historische centrum is doorkruist met vele grachten en de bruisende binnenstad kent een breed aanbod van winkels en horeca. Om de vele bezoekers nog meer te bieden was de wens om ’s avonds nog meer sfeer te creëren.
En hoe kan dat nu beter dan de stad én het water met elkaar te verbinden. Daar kwamen wij om de hoek kijken!

De vraag:

De Vereniging Ondernemend Sneek (VOS) had de wens de stadsgrachten meer te betrekken bij de binnenstad door gebruik te maken van bewegend water en kleurrijke verlichting. Een opdracht op ons lijf geschreven.
Het wensenpakket was helder: acht drijvende, compact gebouwde fonteinen met duurzame verlichting, die naar wens in te stellen zijn en waarbij ook werd gelet op het budget. Aan de slag dus!

De oplossing:

Bij het gebruiken van fonteinen in een gracht komt meer kijken dan je misschien zou denken. Het water is vaak niet altijd even schoon. We gebruikten voor dit project dan ook V-Flow beluchtingsfonteinen. Die zijn weinig vuilgevoelig, geven een volumineus fonteinbeeld én zorgen voor extra beluchting van het grachtenwater.

Door LED-RGBW-verlichting te gebruiken zorgen we voor een duurzame èn sprankelende oplossing om de fonteinen in het mooiste licht te zetten. Om de nostalgische sfeer van de binnenstad te benadrukken zijn enkele fonteinen uitgevoerd met het klassieke fonteinbeeld ‘Fleur de Lis’, samen met verschillende andere fonteinen met steeds wisselende kleuren.

Het resultaat?

Een prachtige en adembenemende opwaardering van de binnenstad en de grachten, waarbij Sneek en het voor haar zo kenmerkende water weer samen komen.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl