PANTROPICA, voorheen Junglepark De Orchideeën Hoeve: ook in de winter feeëriek spektakel

Emmeloord (Luttelgeest)

PANTROPICA, voorheen Junglepark De Orchideeën Hoeve, Emmeloord (Luttelgeest)

Wat in 1919 begonnen begon als lokale bloemenkwekerij is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend avonturenpark met tropische planten en dieren én uitgeroepen tot onderneming van het jaar 2023!

Orchideeën nemen nog steeds een prominente plaats in, maar er is veel meer te bewonderen en te beleven zoals het amazone regenwoud, de vlindervallei, de zwevende bloementuin; met recht een JUNGLE …1001 AVONTUREN.

In de decembermaand wordt het park jaarlijks omgetoverd tot “WinterDroom”, die bezoekers uit heel Europa trekt. De tuinen en waterpartijen van het themapark worden schitterend verlicht met kilometers aan kerstverlichting en versieringen.

Jaren geleden heeft men de waterpartijen voorzien van eenvoudige fonteinen om de sfeer in het park nog verder te verhogen met bewegend water.

Timo van Ruiten is de technische man die de techniek in het park onder controle moet houden en vertelt ons hoe het allemaal is gestart met de fonteinen.

“We zijn begonnen met simpele dompelpompen in een wasmand, die als filter fungeerde. We kwamen er al snel achter dat dit niet de beste oplossing was, veel onderhoud en na een seizoen begaven de pompen het. “

Via huisleverancier Wildkamp kwam Timo in aanraking met pompen van AUGA en ontdekte dat dit de kwaliteit was die het park zocht.

Toen er meer pompen vervangen moesten worden, vond men dat een geschikt moment om met partner Wildkamp en AUGA aan een nieuw fonteinenproject te werken, met grotere pompen en hogere fonteinen, uitgevoerd met RGBW-DMX aangestuurde Ledverlichting.

Daarmee kan Timo zelf alle kleuren, kleurenwissel en kleurwisselsnelheid programmeren, die hij gekoppeld heeft aan het WinterDroom kerstlicht-concept van het park.

Het fonteinenplan dat samen met AUGA opgesteld werd, bestaat uit enkelstraalfonteinen, schuimbronnen en meerstalige fonteinen. Alle systemen zijn op maat gemaakt voor het park en binnen 4 weken na opdracht geleverd, dat is mogelijk omdat de benodigde componenten bij AUGA seriematig worden geproduceerd en op voorraad liggen. Snel geleverd en de kostprijs binnen budget gehouden.

 

Voor Timo was er tijd genoeg om de installaties te plaatsen en het licht af te stemmen op het magische decemberspektakel “Winterdroom”, dat weer duizenden bezoekers naar Luttelgeest in de Noordoostpolder trok.

 

AUGA Wildkamp Emmeloord Orchiedeeën Hoeve (17)AUGA Wildkamp Emmeloord Orchiedeeën Hoeve (13)

Na plaatsing kregen we een enthousiast App bericht van Timo: “De fonteinen zijn echt een mooie aanvulling in onze tuinen!”

Het Winterdroom spektakel ’23 is inmiddels voorbij, maar is elk jaar opnieuw te bewonderen rondom de Kerst in Luttelgeest.

Kijk hoe de opdrachtgever samen met de Wildkamp en AUGA dit project aangepakt heeft in onderstaande video impressie:

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl