Wellness Berendonck, een pure en magische fontein beleving

Wijchen

“Ervaar de vriendelijkheid en zachtheid van Azië. Beleef de magische kleuren, geuren en klanken van India. Op deze unieke plek droom je weg in de wonderlijke wereld van duizend-en-èèn-nacht.
Waan je in een beeldschoon paleis. Luxe, rust en ontspanning wachten op jou in sprookjesachtig Thermen Berendonck. Dit is betoverende wellness, oosters geluk én het goede leven”.

Deze tekst komt direct van de website van Wellness Berendonck en drukt in enkele woorden de ambiance uit, die op de foto zo mooi weergegeven is. Het park is in mei 2019 geopend en maakt deel uit van Quality-Wellness resorts, waaronder ook Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg en Thermen Fontana Resort Bad Nieuweschans vallen.

AUGA kreeg de opdracht voor het leveren en installeren van de fontein, deze fontein zet de sfeer van het binnen complex op prachtige wijze voort in de buitenlucht.

Imposante fontein voor een prachtig complex

De fontein is een werkelijk indrukwekkend ontwerp met massieve watervolumes – die leven en elegantie uitstralen. Een perfecte mix van rijke schuimstralen en kristalheldere waterstralen op 4 niveau’s, die een majestueuze fontein vormen en zichtbaar is vanaf grotere afstanden.

Deze fontein-installatie is bij uitstek geschikt voor publieke plaatsen zoals parken, pleinen en high-end projecten. Bijvoorbeeld dit wellness-resort.

Het stroomverbruik is uiterst laag

De installatie bestaat uit een hoge middenstraal die wordt omringd door 2 naar binnen vallende fonteinringen met 98 volstraalsproeiers en 4 buitenliggende schuimstralen.  Een geweldig fonteinbeeld, dat slechts 10 kW aan pompvermogen nodig heeft!

Water & licht

De betovering bij avond geschiedt door het aanlichten met 26 SmartLed® onderwaterschijnwerpers. Hierbij kan gekozen worden tussen wit, warm-wit of RGB-kleurenverlichting. Het wordt aangestuurd door een vast programma of  via DMX programmering, dit verandert water en licht in een dynamisch spektakel op het ritme van muziek.

Maatwerk snel en kostenbewust gerealiseerd

Deze vaste fontein wordt geleverd in diverse componenten en is volledig afgestemd op de maat van het bassin. Het bestaat voor een groot deel uit seriecomponenten. Hierdoor is assemblage op locatie snel gerealiseerd èn blijven de kosten laag.

Bij de levering behoort ook een bedieningspaneel voor pompen en licht, waterniveaucontrole en een windcontrole – die de fontein uitzet of de hoogte kan veranderen . Dit is afhankelijk van de windsterkte.

Het fontein- en vijverproject Berendonck is uitgevoerd door
Vijvercentrum Apeldoorn en Pol Hoveniers Apeldoorn

 

 

 

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl