Filterput voor vijvers en waterprojecten met alle techniek

23 Sep 2022

Filterput, ga je zelf aan de slag met de aanleg? Of koop je een compleet “plug & play” systeem in? Kies je voor gemak of investeer je tijd en geld om zelf iets in elkaar te zetten?

Filterput voor vijvers en waterprojecten.

AUGA vroeg naar die keuze bij een van haar afnemers, Harry Esselink tuinarchitectuur gevestigd in De Heurne, Gelderland. Met ruim 40 jaar aan ervaring behoren zij tot de top van Nederland als het om ontwerpen, aanleggen en onderhouden van exclusieve tuinen gaat.

Peter Kuiperij is als all-round hovenier nauw betrokken bij alle tuin- en waterprojecten en heeft gekozen voor de kant-en-klare technische filterputten van AUGA bij de realisatie van vijvers en zwemvijvers.

“De compleet samengebouwde filterputten bieden ons niet alleen veel installatiegemak, maar we weten ook vooraf precies waar we aan toe zijn bij de calculatie van een vijverproject, dat voorkomt onaangename verrassingen achteraf, die je niet aan de klant kunt doorberekenen. AUGA helpt ons ook bij het maken van de juiste techniekkeuze en speelt goed in op individuele wensen, daarmee ontlasten ze ons in het voorbereidende traject en dat werkt in feite hier al kostenbesparend.

Een ander positief punt is de afwerking van de putten, het ziet er heel erg verzorgd uit, met aandacht voor details. Mocht er onverhoopt een probleem ontstaan, dan kunnen we aanspraak maken op de serviceverlening* van AUGA”.

Filterput, welke producten worden gebruikt?

Er zijn voor vijvers met inhoud tot 200 m³ diverse filterputten samengesteld. Meest gebruikte en ingebouwde technische producten zijn een combinatie van een vijverpomp uit de energiezuinige lijn regelbare VarioFlow® serie of de Aquaflow® serie. Verder een drukfilter uit de VarioPress® Pro lijn en een UV-C apparaat uit de lijn VarioClean® PRO.

Voor de hele grote vijvers en zwemvijvers worden deze producten aangevuld met een boogzeef of een trommelfilter in combinatie met een zeer professioneel UV-C apparaat uit de PRO-X lijn. Aanvoer- en afvoerleidingen evenals alle koppelingen, kranen, leidingen en wandcontactdozen zijn altijd voorgemonteerd. De filterput wordt “plug & play” geleverd, waardoor alleen aansluitingen voor aan- en afvoerleidingen hoeven te worden gemaakt.

Welke filterput is nodig?

In een totaaloverzicht is weergegeven welke technische put, in welke samenstelling, het meest geschikt is voor de inhoud van de vijver of zwemvijver.

*De “All-In” garantie van AUGA kent geen kleine lettertjes; omdat alle componenten in onze techniekputten uit eigen huis komen, geeft AUGA 3 jaar garantie op het systeem. Als er een systeemfout opduikt, lossen we dat zelf ter plekke op. Logische uitzonderingen op de lange garantietermijn zijn onderdelen die aan natuurlijke slijtage onderhevig zijn, zoals UV-c lampen en bijvoorbeeld het zeefdoek van een trommelfilter.

+31(0)575 46 80 20
info@auga.nl